Over Mellink

IMG_0003

Lex Mellink (1957) heeft ruime ervaring en een zeer uitgebreid netwerk in de organisatie van veiligheid. Bijna 30 jaar werkte hij bij de politie Utrecht en op de politieacademie in alle facetten van het politievak. 10 jaar als districtschef zowel in de stad als in de regio. Vooral gericht op het verbeteren van de lokale veiligheid. Diverse portefeuilles zoals integraal veiligheidsbeleid, de ontwikkeling van stadstoezicht, jeugd- en zedenbeleid, voetbalvandalisme, integriteit- en diversiteitsbeleid, beinvloedden zijn kijk op veiligheid.

Vanaf september 1999 was Mellink als directeur van de Nederlandse Politie Academie (NPA) verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de bachelor and master politiekundeopleiding en het nieuwe Leidersschap. Hij  werkte intensief samen met Universiteiten en Hogescholen.Het nieuwe politieonderwijs won in 2002 de onderwijsinnovatieprijs.

Vanaf 2004 tot 2008 gaf hij leiding aan Maatwerk, de marktorganisatie van de politieacademie. Maatwerk ondersteunde gemeentes, politieregio’s en sommige ministeries bij veiligheidsvraagstukken. Internationaal was Mellink als adviseur betrokken bij veiligheidsvraagstukken op de Nederlandse Antillen, Aruba, Suriname en Zuid Afrika. Na het opheffen van Maatwerk, startte hij zijn eigen bedrijf Mellinksocialeveiligheid.

Mellinksocialeveiligheid levert een bijdrage aan het oplossen van Maatschappelijke veiligheidsvraagstukken door het leveren van projectleiders (op detacheringsbasis), het geven van advies en door het inrichten van een leeromgeving veiligheid in samenwerking met bachelor en masterstudenten.

Specialicaties: Met mijn “eigen kijk op veiligheid” creëer ik nieuwe verbindingen tussen overheid, bedrijfsleven en bewoners . Als sociaal architekt breng ik mensen en organisaties bij elkaar met het oogmerk concrete resultaten in veiligheid te bewerkstelligen.

Met Verbeterforum heb ik een platform waar opdrachtgevers makkelijk toegang hebben tot een uitgebreid netwerk van aangesloten trainers en adviseurs op gebied van leren en ontwikkelen in Veiligheid.

Voorzitter bestuur van de energiecoöperatie Eemstroom

Eemstroom is opgericht om lokale betrokkenheid bij het creëren van duurzaamheid in de regio te bevorderen. De coöperatie creëert eigenaarschap en stimuleert de lokale economie door investeringen in lokale opwekking.

Founder, Vennoot Verbeterforum

Verbeterforum stelt zich ten doel om optimaal tegemoet te komen aan de vraag naar training, advies door opdrachtgevers uit de publieke sector. Verbeterforum werkt met hoog gekwalificeerde trainers met een uitgebreide ervaring in de branche Verbeterforum is een netwerkorganisatie die betekenisvolle verbindingen levert.

Voorzitter raad van Toezicht Volksbelang

Volksbelang is een relatief kleine corporatie met grote betrokkenheid voor de lokale , sociale, huurders.

lid voor de Raad voor de Journalistiek

Als lid van de raad voor de journalistiek heb ik een rol bij het beoordelen van “integer” journalistiek handelen. De Raad maakt gebruik bij die beoordeling van de Leidraad voor goed Journalistiek handelen.

.