nieuws

Miljoenendeal voor Eemstroom

Het duurzame energiecollectief Eemstroom gaat samen met grootleverancier Eneco de gemeente Amersfoort vier jaar lang van groene stroom voorzien. Met de deal die gisteren openbaar werd gemaakt, is een omzet gemoeid van zo’n vier miljoen euro.

Het meerjarencontract met de gemeente is volgens Mellink een geweldige steun in de rug voor Eemstroom, dat het collectief en daarmee betaalbaar afnemen van schone stroom combineert met investeringen in duurzame milieuvriendelijke) energieprojecten op plaatselijk niveau.

Volgens het Amersfoortse college kwam Eneco met het gunstigste aanbod. De gemeente Amersfoort neemt voor haar openbare gebouwen en voor de openbare ruimten in de stad jaarlijks voor ongeveer een miljoen euro aan stroom af. Wethouder Sebastiaan van ’t Erve is als portefeuillehouder duurzaamheid zeer tevreden met de aanbesteding, zei hij gisteren in een reactie. ,,Ik vind het goed nieuws dat een lokale partij bij ons het beste voorstel
qua prijs en duurzaamheid op tafel heeft gelegd. Voor ons als gemeente betekent dit dat we niet te veel betalen en dat we duurzame stroom gebruiken,’’ aldus Van ’t Erve.

Download artikel AD/Amersfoortse Courant Miljoenendeal voor Eemstroom dd 16 november